Vállaljuk édesvízi akváriumok tervezését és komplett kivitelezését, hogy megvalósíthassuk az Ön által megálmodott akváriumot legyen az lakásban, irodában vagy bármilyen más helyiségben! 

Tekintse meg referencia munkáinkat! Megkeresésüket várjuk az árajánlatkérő sablon kitöltésén keresztül, amennyiben az akváriumnak megvan a fix mérete. Ott az akvárium típusát is ki tudja Ön választani.

Ha még nincsen, és az akvárium megtervezésében szüksége van a segítségünkre, akkor egy előre egyeztetett helyszíni felmérés során tudunk segíteni  Együtt biztos,  hogy ki tudjuk találni az elképzeléseinek leginkább megfelelő akváriumot!

Minden esetben pár napon belül küldünk Önnek egy személyre szabott árajánlatot, amiben a technikai felszerelésre többféle verziót is ajánlunk, így Ön tud választani az akváriumra szánt költségkeret alapján.

Az akvárium általban 3-4 hét alatt készül el. Azonban, ha speciális méretű és/vagy formájú, akkor több időt vehet igénybe a legyártására.

Az akvárium telepítése pár órát vesz igénybe, viszont a halak első csapata csak az akvárium telepítését követő héten kerülhet az akváriumba, és a rá következő héten a többi hal.

Egyedi bútorokat gyártó asztalos partnerükkel együttműködve, az akvárium bútor elkészítését is vállaljuk. 

Mivel minden akvárium rendszeres karbantartási igényel, így mi ezt a munkát elvállajuk, hogy Önnek csak a halakat etetnie és az akváriumban gyönyörködnie kelljen!

édesvízi akvárium építés

Édesvízi akvárium típusok

Édesvízi társas akvárium
Több élőhelyről összeválogatott békés halcsapattal telepített igazi vegyes akvárium. Ezeket az akváriumokat több növénnyel, fatörzsekkel, igény szerint egyszerúbb vagy prémium minőségű műszikla háttérrel építjük meg. A kis mérettől (kb 30 liter) kezdve akár több ezer literes akváriumok is megépíthetők társas akváriumnak.

 

édesvízi akvárium építés
afrikai sügéres akvárium

Afrikai sügéres akvárium

Legtöbbször az afrikai Malawi tóból származó színpompás sügérekkel telepített akvárium. Ezekben az akváriumban kevés növény van, sok természetes kő és az akvárium háttere is sziklás kialakítású. Ezek nagyobbra növő halak, nagyobb akváriumra is van szükségük. Szerintünk a ajánlott akvárium méret 250 liternél nagyobb (ez körülbelül minimum egy 120*40*50-es akvárium)

Diszkoszhalas akvárium

 A diszkoszhalak szerintünk az édesvízi akvarisztika legszebb halai. Nagyra nőnek és  gyönyörű színváltozataik vannak.. egy diszkoszos akvárium bármilyen helyiség ékköve lehet. 
Viszont a diszkosz halak kényesek:  sokkal jobban oda kell figyelni a tartásukra, mint mondjuk egy társas akvárium esetében. Fontos a nagy akvárium (minumum 300-400 liter), a nagyon jó vízminőség, a jó szűrés, gyakori vízfrissítés. Csak néhány más fajjal jó együtt tartani őket.

édesvízi akvárium építés
édesvízi akvárium építés

Akvakertész, növényes akvárium.

Az édesvízi akvarisztika legújabb ága. Az ilyen akváriumokban a növények a „főszerep”.  Az akváriumban a  benne lévő sok növénnyel, ágakkal, sziklákkal szinte tájképeket alakítanak ki. Ezekben az akváriumban csak kevés, és kisebb testű hal van. 

Ez az édesvízi akvarisztika legdrágább ága. Nagyon jó minőségű szűrés, világítás, legtöbbször Co2 rendszer szükséges hozzá. A medencéket opti-white üvegből szoktuk készíteni. A kényes ökoszisztéma fenntartásához gyakori vízcsere szükséges..